Ervaringen met WijZijn Traverse Groep

Alle
verhalen

Bekijk hieronder alle films uit het jaarbeeld.

 • Compilatiefilm 2019

  De professionals en vrijwilligers van WijZijn Traverse Groep ondersteunen kwetsbare mensen. Door hun veerkracht te vergroten. Mensen in de wijk met elkaar te verbinden. Of soms alleen door naar ze te luisteren. Samen zorgen we voor veilige wijken waarin iedereen gezond en met oog voor elkaar kan leven.

 • Schuldhulpverlening

  Eén op de vijf Nederlandse huishoudens heeft moeite om iedere maand alle rekeningen te betalen. Zeker bij financiële problemen is het belangrijk om de zaken snel weer op de rit te krijgen. Hiermee voorkomen we dat er grote(re) schulden ontstaan. Bekijk de video over schuldhulpverlening en lees het verhaal van Linda. Zij doorloopt een traject schuldhulpverlening.

 • Activiteiten & Beweegwijzer

  Activiteiten & Beweegwijzer organiseert activiteiten voor 55+’ers in de gemeente Bergen op Zoom. De activiteiten lopen uiteen van computerlessen, fotografiecursussen, tai chi, gym, koffieochtenden en stijldansen, maar hebben alle hetzelfde doel: sociale activering.

 • Mantelzorgondersteuning

  In Steenbergen, Woensdrecht en Bergen op Zoom bieden we ondersteuning aan mantelzorgers, zodat zij hun zorgtaken zo lang mogelijk goed en gezond uit kunnen voeren. Mantelzorgcoördinator Joyce, vrijwilliger Adrie en cliënt Martine vertellen erover in deze film.

 • Zoom-In

  Dit jaar startte het project Zoom in de Bergse wijken Gageldonk en Warande. Zoom-In streeft naar vitale wijken waar inwoners een betere (positieve) gezondheid ervaren. We kijken naar wat de wijkbewoner wil, kan en nodig heeft om mee te kunnen doen in de samenleving.

 • #YouthGoals – skillz on the move

  Met #YouthGoals - skillz on the move activeren we jongeren in de gemeente Bergen op Zoom om met hun doelen, dromen en ideeën aan de slag te gaan en zo iets bij te dragen aan een positieve samenleving.

 • Onderwijs- ambassadeurs

  Onderwijsambassadeurs is een project waarbij ouders met een migratieachtergrond hun kennis en ervaring over onderwijs in Nederland doorgeven aan andere ouders in hun eigen moedertaal. Het doel was om eind 2019 zo’n 22 onderwijsambassadeurs te hebben opgeleid, maar in februari 2019 waren er al 26 gediplomeerd. WijZijn Traverse Groep ontwikkelde samen met de onderwijsambassadeurs een spel, waarmee ouders kennis vergaren over het Nederlandse onderwijs- en zorgsysteem en de sociale kaart.